Υπηρεσίες

Εξοπλισμός

Το ιατρείο μας διαθέτει άρτιο και τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Υπηρεσίες

Παθολογικό


Καλώς ήρθατε στο Παθολογικό τμήμα του Ιατρείου μας. Εδώ, τα παθολογικά περιστατικά, αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα και με γνώμονα πάντοτε το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα για το ζώο. Η διαρκής επιμόρφωση, μας επιτρέπει να στηριζόμαστε στις πιο σύγχρονες επιστημονικές απόψεις και μεθόδους. Τα περιστατικά εκείνα που χρήζουν εντατικής θεραπείας,παραμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο νοσηλείας υπό συνεχή παρακολούθηση. Σε επίπεδο πρόληψης, εφαρμόζονται τα κατάληλα εμβολιακά προγράμματα καθώς και ολοκληρωμένα προγράμματα αποπαρασίτωσης.


 

Χειρουργικό


Καλώς ήρθατε στο Χειρουργικό τμήμα του Ιατρείου μας. Στην υπερσύγχρονη χειρουργική μας μονάδα, διενεργούνται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις μαλακών μορίων, όπως Στειρώσεις, Καισαρικές, Σπληνεκτομή, Κυστεοτομή, Στροφή στομάχου, Κήλη, Εντεροτομή-Εντερεκτομή, Πυομήτρα, Ωταιμάτωμα, Βλεφαροπλαστική, Εντρόπιο κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται εφικτή η αντιμετώπιση όλων των χειρουργικών περιστατικών, επειγόντων ή προγραμματισμένων.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο και με αναισθητική μηχανή για εισπνευστική αναισθησία με ισοφλουράνιο, γεγονός που παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια για το αναισθητοποιημένο ζώο καθώς και με monitor για την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

Η μετεγχειρητική παρακολούθηση του ζώου γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνεχή επίβλεψη και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ανώδυνη και ταχύτερη επιστροφή του μικρού μας φίλου στο σπίτι σας.

 

Ακτινολογικό


Η διερεύνηση πολλών παθολογικών περιστατικών συμπεριλαμβάνει και την λήψη ακτινογραφιών. Το κτηνιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα με το οποίο είναι εξοπλισμένο το ιατρείο, πληρεί όλες τις Προδιαγραφές Ακτινοπροστασίας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ και μας δίνει τη δυνατότητα λήψης ακτινογραφιών υψηλής διαγνωστικής αξίας τόσο θώρακα-κοιλίας όσο και οστών. Φέρει δε την πιστοποίηση της Επιτροπής Ακτινοπροστασίας του ‘’Δημόκριτου’’. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ο πλήρης κτηνιατρικός έλεγχος του μικρού μας φίλου, με όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεσή του στην ακτινοβολία.

 

 

Αιματολογικό - Βιοχημικό - Μικροβιολογικό


Καλώς ήρθατε στο Μικροβιολογικό μας Εργαστήριο.

Στο ιατρείο μας γίνονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις όπως Γενική εξέταση αίματος και Βιοχημικές εξετάσεις, διάγνωση ενδοκρινοπαθειών (όπως υποθυρεοειδισμός, Cushing κ.ά.), εκτέλεση διαγνωστικών test (για νοσήματα όπως Λεισμανίωση, Ερλιχίωση, Διροφιλαρίωση κ.ά.), ανάλυση ούρων, κοπρανολογικές εξετάσεις, κυτταρολογικά επιχρίσματα, διάγνωση μυκητιάσεων, λήψη ξεσμάτων.

Όλα μας τα μηχανήματα και οι αναλυτές είναι πιστοποιημένα με ISO 2007.

 

 

Οφθαλμολογικό


Στο ιατρείο μας γίνεται διάγνωση των παθολογικών καταστάσεων του οφθαλμού με χρήση ειδικής χρωστικής (φλουορεσκείνης) καθώς και test δακρυικής παραγωγής (Schirmer tear test) και συστήνεται κατόπιν η κατάλληλη αγωγή. Επίσης πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις  του οφθαλμού όπως εντρόπιο, προβολή του αδένα του 3ου βλεφάρου.

 

  

Οδοντιατρικό


Η συσκευή οδοντιατρικού υπερήχου παρέχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στον καθαρισμό δοντιών και την ουλοστοματίτιδα που προκαλείται απ’ την οδοντική τρυγία. Επίσης πραγματοποιούνται εξαγωγές δοντιών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.


 

Ορθοπαιδικό


Στο ιατρείο γίνεται διάγνωση των βασικότερων ορθοπαιδικών παθολογικών καταστάσεων καθώς και η συντηρητική τους αντιμετώπιση. Όταν ενδείκνυται χειρουργική αποκατάσταση, το περιστατικό παραπέμπεται σε κτηνίατρο επιστημονικό συνεργάτη του ιατρείου με ειδίκευση στα ορθοπαιδικά χειρουργεία.

 

Σύντομο Βιογραφικό

      ΕπώνυμοΣεργίου

      Όνομα: Δήμητρα

      Ημ/νία Γέννησης: 31-10-1986

      Τόπος Γέννησης: Μαρούσι Αττικής

      Διεύθυνση Ιατρείου: Λ. Θρακομακεδόνων 147, Θρακομακεδόνες

      Τηλέφωνα :210-2430206 / 6987253839

      Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.vetcenter.gr


 

Σπουδές:

 

 • 2004 Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης με βαθμό (Άριστα) 18,7
 • Αγγλικά (κάτοχος Proficiency of Michigan grade A)
 • Γαλλικά (κάτοχος Delf 1 A1-A6 του Γαλλικού Ινστιτούτου)
 • 2004 Εισαγωγή με εισαγωγικές εξετάσεις στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 • 2011 Λήψη του Πτυχίου της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επίδοση ‘’ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ’’.

 

Επαγγελματική Προυπηρεσία:

 

 • Ιούνιος-Αύγουστος 2007  &  Ιούνιος–Αύγουστος 2008

Εντατική εκπαίδευση σε Ιδιωτική Κτηνιατρική Κλινική στην Εκάλη, χρηματοδοτούμενη απ’ την Επιτροπή Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ενεργό συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων και διαγνωστικών πράξεων.

 

 • Απρίλιος 2009 - Σεπτέμβριος 2012

Συνεργασία με Ιατρείο Μικρών Ζώων στη Δροσιά, ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

 

Συνεχιζόμενη Επιστημονική Κατάρτιση:

 

 • Συμμετοχή σε συνέδρια κι επιστημονικά σεμινάρια.
 • Συγγραφικό έργο (άρθρα & εργασίες) σε επιστημονικά έντυπα και forum ζώων συντροφιάς.
 • Ενεργό μέλος της HCAVS (Hellenic Companion Animal Veterinary Society).

 

Συχνές ερωτήσεις

Ποιά οφέλη έχει η στείρωση των θηλυκών ζώων;


Η στείρωση ή ωοθηκυστερεκτομή αποτελεί τη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των ωοθηκών και της μήτρας του θηλυκού ζώου. Τα στειρωμένα ζώα απαλάσσονται πλήρως από κινδύνους που σχετίζονται με νεοπλασίες της μήτρας και των ωοθηκών (εφόσον τα όργανα αυτά αφαιρούνται) και διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης νεοπλασιών στους μαστούς. Επίσης στα στειρωμένα ζώα, δεν υφίσταται η πιθανότητα εμφάνισης πυομήτρας, μιας σοβαρής παθολογικής κατάστασης που οφείλεται στην κυστική υπερπλασία του ενδομητρίου και αποτελεί άμεση απειλή για την υγεία του ζώου. Επιπλέον η στείρωση λύνει μόνιμα το πρόβλημα των ανεπιθύμητων κυήσεων και των εξ αυτών προβλημάτων όπως ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων. Το θηλυκό ζώο παύει επίσης να έχει τα συνοδά προβλήματα του οίστρου (προοίστρια αιμορραγία, προσέλκυση αρσενικών κτλ.). Τέλος έρευνες έχουν καταδείξει την αύξηση στο προσδόκιμο ζωής των στειρωμένων ζώων.

 

Θα πρέπει το ζώο μου να’χει γεννήσει τουλάχιστον μία φορά πριν στειρωθεί;

 

Η αντίληψη, σύμφωνα με την  οποία το θηλυκό ζώο θα πρέπει να’χει γεννήσει τουλάχιστον μία φορά πριν στειρωθεί, αποτελεί ένα μύθο και δεν μπορεί να βασιστεί σε καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Η αντίληψη αυτή έχει επικρατήσει για ψυχολογικούς λόγους των ανθρώπων, δεν μπορεί όμως να στηριχτεί σε επιστημονικά δεδομένα και για το λόγο αυτό δεν είναι ορθή.

 

Πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για να στειρώσω το ζώο μου;

 

Από την  ηλικία των 6 μηνών κρίνεται ασφαλές να πραγματοποιηθεί στείρωση. Η στείρωση δε θα πρέπει να καθυστερεί για να μην υποβάλλεται το ζώο σε διαδοχικούς οιστρικούς κύκλους με όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα (κίνδυνος εμφάνισης πυομήτρας, ανεπιθύμητες κυήσεις κτλ.) καθώς και για το λόγο ότι ένα νεαρό ζώο ανταπεξέρχεται καλύτερα στη διαδικασία της νάρκωσης και της χειρουργικής επέμβασης σε σχέση μ’ένα υπέργηρο

 

Υπάρχει κάποιο ορμονικό σκεύασμα που να προλαμβάνει τον οίστρο και συνεπώς να μην είναι απαραίτητη η στείρωση;

 

Τα ορμονικά σκευάσματα αναστολής του οίστρου (προγεσταγόνα) έχουν ευθέως συνδεθεί με την εμφάνιση πυομήτρας και για το λόγο αυτό στη σύγχρονη κτηνιατρική επιστήμη δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Η μοναδική λύση μόνιμης αναστολής του οίστρου παραμένει η στείρωση. 

 

Υποκατηγορίες


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 

 Διεύθυνση:
Λ. Θρακομακεδόνων 129
Αχαρνές, Αττικής 13671
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 13:30 & 17:30 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 13:00

Πρόσβαση

 • * Έναντι My Market

Άμεση Επικοινωνία

 • * Τηλ. 2102430206

 • * Κιν.  6987253839